Το Ελληνο – Σερβικό Επιμελητήριο Β. Ελλάδος μετά από πρόσκληση συμμετείχε σε συνάντηση του αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών, κ. Γιώργου Κατρούγκαλου  με τους εκπροσώπους πάνω από είκοσι διμερών επιμελητηρίων στη χώρα μας με κύριο θέμα τον ρόλο των διμερών επιμελητηρίων στην  εμπορική και οικονομική ανάπτυξη της χώρας μας.

Κατά τη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών, ο κ. Κατρούγκαλος διαμήνυσε πως η εξωστρέφεια έσωσε τις ελληνικές επιχειρήσεις μέσα στην κρίση και παρατήρησε ότι «η ανάπτυξη είναι γεγονός, όπως καταγράφεται σε όλους τους δείκτες», αναφέροντας ενδεικτικά την αύξηση των εξαγωγών, των επενδύσεων. Ωστόσο, επισήμανε την ανάγκη η ανάπτυξη να περάσει στην κοινωνία και να φανεί στην καθημερινότητα του πολίτη.

Από τη μεριά τους, οι εκπρόσωποι των επιμελητηρίων ζήτησαν από τον κ. Κατρούγκαλο συντονισμό στον προγραμματισμό των επιχειρηματικών αποστολών, καθώς αποστολές εκτός από το υπουργείο Εξωτερικών πραγματοποιούν και τα ίδια. Ο κ. Κατρούγκαλος συμφώνησε με το αίτημα των διμερών επιμελητηρίων και δεσμεύθηκε ότι θα τους στέλνει κάθε εξάμηνο το πρόγραμμα των επιχειρηματικών αποστολών που διοργανώνει το υπουργείο Εξωτερικών, με δικαίωμα να κάνουν παρεμβάσεις.

Αυτή η ανάρτηση είναι επίσης διαθέσιμη στο: грчки енглески