Δελτίο Τύπου 28.09.2015 – Σχεδόν 10 δις ευρώ επιχειρηματικών ευκαιριών στην Σερβία περιμένουν τις ελληνικές εταιρείες

Ημερομηνία: 28/09/2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σχεδόν 10 δις ευρώ επιχειρηματικών ευκαιριών στην Σερβία περιμένουν τις ελληνικές εταιρείες

 

Ο βασικός στόχος του Ελληνο – Σερβικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, από την πρώτη μέρα λειτουργίας του, ήταν και παραμένει η ανάπτυξη των επιχειρηματικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Κώστας Γεωργάκος συμμετείχε στις εργασίες του οικονομικού συνεδρίου στο Βελιγράδι, που διοργανώθηκε από την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Σερβίας, στις 21 και 22 Σεπτεμβρίου.

Ο Πρόεδρος και τα Μέλη του Δ.Σ. του Ελλληνο – Σερβικού Επιμελητηρίου Ελλάδας θα δώσουν Συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου στις 12:00 μ.μ., στα γραφεία του Επιμελητήριου, Τσιμισκή 54, 6ος όροφος.

Το Ελληνο – Σερβικό Επιμελητήριο Ελλάδας «ανοίγει» το δρόμο σε όλες τις ελληνικές επιχειρήσεις να εκφράσουν το ενδιαφέρον και φυσικά, να επενδύσουν στην Σερβία, η κυβέρνηση της οποίας δημιούργησε ένα επενδυτικό πακέτο 10 δις ευρώ για την ανάπτυξη της χώρας του.

Στο επενδυτικό πακέτο της Σερβίας περιλαμβάνονται προτάσεις που αφορούν επιχειρηματικές δράσεις σε διάφορους τομείς.

Στις εργασίες του Οικονομικού Συνεδρίου συμμετείχε ο Πρωθυπουργός της Σερβίας, ο Δήμαρχος της πόλης του Βελιγραδίου, υψηλόβαθμα στελέχη Τραπεζών Σερβίας και Ελλάδας και 400 επιχειρηματίες από όλο τον κόσμο. Ο κ. Γεωργάκος  είχε επαφές με τον Πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Σερβίας, τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Βελιγραδίου και πλήθος κυβερνητικών στελεχών. Κατά τις συναντήσεις αναδείχθηκε η διάθεση συνεργασίας για Εμπορευματικές και Αγροτουριστικές δράσεις των δυο πλευρών. Επίσης πραγματοποιήθηκε επίσκεψη και ξενάγηση στο Τεχνολογικό Πάρκο Βελιγραδίου το οποίο συμβάλει τα μέγιστα στην Ανάπτυξη της Σερβίας.

Αυτή η ανάρτηση είναι επίσης διαθέσιμη στο: грчки енглески