Στο Βελιγράδι εγκαινιάστηκε Γραφείο του Ελληνο-σερβικού Οικονομικού Επιμελητήριου

Στο Βελιγράδι εγκαινιάστηκε Γραφείο του Ελληνο-σερβικού Οικονομικού Επιμελητήριου, με σκοπό την παραπέρα προώθηση της οικονομικής συνεργασίας ανάμεσα στη Σερβία και την Ελλάδα. Ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητήριου Βελιγραδίου, Μιλίβογιε Μίλετιτς, δήλωσε με την ευκαιρία ότι οι οικονομικές σχέσεις ανάμεσα σε δύο χώρες δεν είναι ανεπτυγμένες όσο θα έπρεπε και δεν ακολουθούν τα συμφέροντα και τις επιθυμίες Σέρβων και Ελλήνων επιχειρηματιών.

«Η Ελλάδα αποτελεί αξιοσήμαντο επενδυτή στη Σερβία, όμως, η αμοιβαία συνεργασία μας μπορεί να προωθηθεί ακόμα περισσότερο, ιδίως στον ιδιωτικό τομέα»,- υπέδειξε ο κ. Μίλετιτς. Ο ίδιος συμπλήρωσε λέγοντας ότι με τη λειτουργία πολλών γραφείων στη Σερβία και στην Ελλάδα πρόκειται να σχηματιστεί ένα δίχτυο που θα δώσει δυνατότητες σε όσο το δυνατόν περισσότερους επιχειρηματίες από τις δύο χώρες να ενταχτούν στις δραστηριότητες του νέου Ελληνο-σερβικού Οικονομικού Επιμελητήριου. «Οι υψηλόβαθμοι παράγοντες του Οικονομικού Επιμελητήριου Βελιγραδίου κατέληξαν πρόσφατα στο συμπέρασμα ότι πρέπει να παρθούν συγκεκριμένα μέτρα με σκοπό τη βελτίωση των δυνατοτήτων χρησιμοποίησης του Λιμένος της Θεσσαλονίκης και για την παραπέρα καλύτερη σύνδεση ανάμεσα σε Σέρβους και Έλληνες επιχειρηματίες. Πρόκειται να εγκαθιδρύσουμε ένα ολόκληρο δίχτυο μικρών εμπορικών γραφείων στις δύο φίλες χώρες μας, για να εντατικοποιήσουμε τις επαφές μας»,- δήλωσε ο κ. Μίλετιτς.

Ο πρόεδρος του Ελληνο-σερβικού Οικονομικού Επιμελητήριου, κ. Κώστας Γεωργάκος, δήλωσε αμέσως στην αρχή ότι υπάρχει μεγάλη ανάγκη για καλύτερη σύνδεση των επιχειρηματιών των δύο χωρών, και διεμήνυσε ότι το Ελληνο-σερβικό Εμπορικό Επιμελητήριο, που εγκαινιάστηκε σήμερα, θα συνεχίσει να διοργανώνει και στο μέλλον μεγάλες οικονομικές εκδηλώσεις στις. «Η πρώτη στη σειρά είναι η εκδήλωση με τίτλο ‘Γνωρίστε τη Σερβία’, και έπειτα απ’αυτήν την εκδήλωση θα έχουμε και την εκδήλωση ‘Γνωρίστε την Ελλάδα’»,- δήλωσε ο κ. Γεωργάκος.

Η κυρία Μαρία Κόλια Τσαρούχη, αναπληρωτής υπουργός για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, δήλωσε με την ευκαιρία πως η νέα Ελληνική Κυβέρνηση, καθώς και οι παράγοντες του Υπουργείου το οποίο εκπροσωπεύει, ελπίζουν ότι σύντομα θα αναπτυχθεί ακόμα στενότερη συνεργασία ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Σερβία και ότι θα διατηρηθούν οι εκ παραδώσεως αγαθοί και φιλικοί δεσμοί ανάμεσα σε λαούς των δύο χωρών.

Ο αντιπρόεδρος του Ελληνο-σερβικού Οικονομικού Επιμελητήριου, κ. Γκόραν Γιόβιτς, τόνισε ότι μετά από την περάτωση των έργων κατασκευής του Διαδρόμου 10 πρόκειται να βελτιωθούν σε σημαντικό βαθμό οι επαφές ανάμεσα στη Σερβία και την Ελλάδα. «Κατά τον τρόπο αυτό θα έχουμε και μεγαλύτερη χρησιμοποίηση των υπηρεσιών του Λιμένος της Θεσσαλονίκης από μέρους των σερβικών Αρχών και η γενική συνεργασία ανάμεσα σε δύο χώρες μας θα προωθηθεί σημαντικά»,- δήλωσε στο τέλος ο κ. Γιόβιτς.

Εδώ.

Αυτή η ανάρτηση είναι επίσης διαθέσιμη στο: грчки енглески