Πρώτοι οι έλληνες στις διανυκτερεύσεις

Η ανάγκη για εμβάθυνση της ήδη καλής συνεργασίας στον τομέα του τουρισμού και τη σύσφιξη των σχέσεων ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Σερβία, τη Θεσσαλονίκη και το Βελιγράδι τονίστηκε σε κοινή εκδήλωση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, του Ελληνοσερβικού Επιμελητηρίου και εκπροσώπων του Τουριστικού Οργανισμού της πόλης του Βελιγραδίου.

Ανοίγοντας την εκδήλωση – παρουσίαση της πόλης του Βελιγραδίου ως τουριστικού προορισμού στην αίθουσα του ΕΕΘ, ο Πρόεδρος κ. Μιχάλης Ζορπίδης επισήμανε ότι το Βελιγράδι είναι ο πρώτος προορισμός για τους Έλληνες ειδικά την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς αλλά και η Θεσσαλονίκη, η Χαλκιδική και η Κατερίνη είναι ο πρώτος προορισμός για τους Σέρβους ειδικά τη θερινή σαιζόν.

Τόνισε, ότι ειδικά την περίοδο των εορτών πολλοί είναι οι Σέρβοι που επισκέπτονται τη Θεσσαλονίκη «είναι υποχρέωσή μας να φτιάξουμε την πόλη μας όσο καλύτερη γίνεται και αντίστοιχα να γίνει και το Βελιγράδι». Όπως ανέφερε από την εμπειρία που έχει, όσοι Έλληνες επισκέπτονται το Βελιγράδι έχουν πολλά να δουν και να περάσουν καλά, ενώ σημείωσε ότι πέρα από τη Βελιγράδι και άλλες πόλεις της Σερβίας όπως το Νόβισαντ, η Νις και το Καπαόνικ έχουν πολλά να προσφέρουν σε όσους τις επισκεφτούν. Δεν παρέλειψε να επισημάνει προς τη Σερβική αντιπροσωπεία την ταλαιπωρία που υφίστανται οι επισκέπτες στα σύνορα για να εισέλθουν στη Σερβία με την αναμονή, όπως τόνισε, να φτάνει ακόμη και τις δύο ώρες.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού και Ανάπτυξης του ΕΕΘ Νικόλαος Νικολόπουλος επισήμανε ότι η σημερινή εκδήλωση γίνεται στα πλαίσια της εξωστρέφειας του επιμελητηρίου και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η συνεργασία ανάμεσα στις δύο πλευρές θα γίνει ακόμη καλύτερη το 2019.

Ο Κωνσταντίνος Γεωργάκος Πρόεδρος του Ελληνοσερβικού Επιμελητηρίου αναφέρθηκε στο πρώτο φόρουμ τουρισμού που διοργανώθηκε πριν λίγο καιρό στο Βελιγράδι με τη συμμετοχή πληθώρα Σερβικών και Ελληνικών επιχειρήσεων που περιλάμβανε καιΒ2Β συναντήσεις. «Στο κομμάτι Β2Β υπήρχαν ουρές» ανέφερε χαρακτηριστικά γεγονός που δείχνει το μεγάλο ενδιαφέρον που υπάρχει από τις δύο πλευρές για μεγαλύτερη συνεργασία και επενδύσεις στον κλάδο. Εξέφρασε δε την αισιοδοξία του ότι το 2019 η σχέση αυτή θα γίνει καλύτερη.

Το παρόν στην εκδήλωση έδωσε και η Πρόξενος της Σερβίας στη Θεσσαλονίκη. Η κ. Dragona Clusic εξέφρασε την ικανοποίησή της για το γεγονός ότι το Βελιγράδι γίνεται όλο και πιο δημοφιλής προορισμός για τους Έλληνες. Υπογράμμισε ότι μέσα από τους καινούργιους επισκέπτες δημιουργούνται νέες φιλικές σχέσεις και έτσι οι μακροχρόνιοι δεσμοί μεταξύ των δύο λαών μπορούν να γίνουν στενότεροι.

Ο Slobotan Unicovic διευθυντής του Τουριστικού Οργανισμού Βελιγραδίου ανάφερε ότι το Βελιγράδι είναι προετοιμασμένο για την περίοδο των εορτών, στολισμένο, με πλούσιο πρόγραμμα από τα καφέ, τα ρεστοράν και τα ξενοδοχεία και αναμένει τους επισκέπτες. «Οι έλληνες είναι οι αγαπημένοι μας καλεσμένοι και φίλοι, είναι οι Νο 1 σε διανυκτερεύσεις την εορταστική περίοδο» επισήμανε χαρακτηριστικά.

Κλείνοντας η υπεύθυνη του Τουριστικού Οργανισμού του Βελιγραδίου στην Ελλάδα κ. Ilona Alajerovic αναφέρθηκε στο εορταστικό πρόγραμμα που έχει οργανώσει η Σέρβικη πόλη με ανοιχτές και κλειστές εκδηλώσεις και συναυλίες με διάσημους καλλιτέχνες και ορχήστρες αλλά και τα όσα μπορεί να ζήσει ο επισκέπτης σε «ένα μαγικό παραμύθι» που έχει στηθεί.

Αυτή η ανάρτηση είναι επίσης διαθέσιμη στο: грчки енглески