Κατά τη διάρκεια της παραμονής της νέας πρέσβης της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης κυρίας Milica Ristović Krstić το Ελληνο-σερβικό επιμελητήριο Βορείου Ελλάδος, σε συνεργασία με το γραφείο της Σέρβικης Δημοκρατίας της Βοσνίας, οργάνωσε μια σειρά επισκέψεων σε επιχειρήσεις της Θεσσαλονίκης με δραστηριότητα στη  Σερβία αλλά και τη Βοσνία.

Πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Αμερικανικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης (ACT)  οπού ύστερα από συζητήσεις συμφωνήθηκε η πραγματοποίηση επισκέψεων, του πρύτανη του Αμερικανικού κολλεγίου κύριου Στάμου Καραμούζη, σε πανεπιστήμια καθώς επίσης και στο υπουργείο παιδείας της Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας.

Επιπλέον πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στην εταιρεία VOYAGER TRAVEL & CONGRESS η οποία δραστηριοποιείται στη οργάνωση συνεδρίων, στους τομείς του συνεδριακού και επαγγελματικού τουρισμού, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Συζητήθηκε η πραγματοποίηση συνεδρίου υγείας στη Μπάνια Λούκα της Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας καθώς επίσης και η συνεργασία της Voyager, του υπουργείου υγείας της Βοσνίας.

Ενδιαφέρουσα υπήρξε η συνάντηση της νέας πρέσβης με τον πρόεδρο του λιμανιού της Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ) κυρίου Σωτήρη Θεοφάνη. Η πρέσβης έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για το λιμάνι και τις δραστηριότητες του, όπου βλέπει ότι μπορεί κάλλιστα  να υπάρξει συνεργασία του λιμανιού με τις επιχειρήσεις της Βοσνίας Ερζεγοβίνης και της Σέρβικης Δημοκρατίας της Βοσνίας. Υπήρξε, τέλος, κοινή δέσμευση για επίσκεψη στη Μπάνια Λούκα.

Η πρέσβης επισκέφτηκε την ALUMIL η οποία αποτελεί το μεγαλύτερο βιομηχανικό συγκρότημα, βάσει παραγωγικής δυναμικότητας, στην Ευρώπη για ολοκληρωμένα συστήματα αλουμινίου και συμπληρωματικά προϊόντα. Κατά τη διάρκεια αυτής της επίσκεψης συζητήθηκαν παλαιότερες εμπειρίες και δραστηριότητες της εταιρίας στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη και τρόποι ανάπτυξης της.

Τέλος πραγματοποιήθηκε συνάντηση στην εταιρεία FARCOM η οποία εξειδικεύεται στα προϊόντα ομορφιάς και περιποίησης. Στη συνάντηση αυτή συζητήθηκε η πιθανότητα εισόδου της εταιρίας στην αγορά της Βοσνίας και η πιθανή συνεργασία της με αντίστοιχες επιχειρήσεις στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη και της Σερβικης Δημοκρατίας της Βοσνίας.

Αυτή η ανάρτηση είναι επίσης διαθέσιμη στο: Greek Serbian