Η διασυνδεσιμότητα Ελλάδας και Σερβίας βρέθηκε, μεταξύ άλλων, στο επίκεντρο των συζητήσεων του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα με τον Σέρβο πρόεδρο, Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε πως αποφασίστηκε η διασυνδεσιμότητα των δυο χωρών μέσω της σιδηροδρομικής σύνδεσης Πειραιά – Θεσσαλονίκης – Βελιγραδίου, ενώ συζητήθηκε και η πλωτή σύνδεση Θεσσαλονίκης – Βελιγραδίου.

Παράλληλα, ο Έλληνας πρωθυπουργός σημείωσε την προώθηση της ενεργειακής συνδεσιμότητας και της συνεργασίας, με τους αγωγούς ΤΑΠ, IGB και IBS, ενώ συμφωνήθηκε και η συνεργασία των δυο χωρών στον τομέα του τουρισμού. Ο κ. Τσίπρας είπε επίσης ότι θα αναγνωρίζονται τα διπλώματα οδήγησης μεταξύ των δυο χωρών.

Όπως είπε ο κ. Τσίπρας, τις δυο χώρες τις συνδέει και ο πολιτισμός, ενώ ανακοίνωσε την υπογραφή μνημονίου κατανόησης, στον τομέα της πολιτιστικής συνεργασίας. Επιπλόεν, υπογράμμισε ότι αναβαθμίζεται ο πολιτικός διάλογος και η στρατιωτική συνεργασία σε επίπεδο εκπαίδευσης ενώ εντείνεται η συνεργασία των δυο χωρών σε θέματα τρομοκρατίας, τραφικινγκ, το μεταναστευτικό.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στο θέμα την ονομασίας των Σκοπίων, τονίζοντας τη θέση της κυβέρνησης για αμοιβαία αποδεκτή λύση.

Ο κ. Τσίπρας ανακοίνωσε επίσης ότι μετά από πρόσκληση του κ. Βούτσιτς ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, θα επισκεφτεί το Βελιγράδι, το ερχόμενο φθινόπωρο.

Αυτή η ανάρτηση είναι επίσης διαθέσιμη στο: Greek Serbian