Η νομοθεσία της Σερβίας στον τομέα της ενέργειας είναι σύμφωνη με τους κανονισμούς της ΕΕ

Η νομοθεσία της Σερβίας στον τομέα της ενέργειας είναι πλήρως ευθυγραμμισμένη με τους κανονισμούς της ΕΕ, δήλωσε ο Διευθυντής της Γραμματείας Ενεργειακής Κοινότητας Janez KOPAČ.

Η Σερβία είναι η πιο προοδευτική και πιο ανεπτυγμένη χώρα της περιοχής όσον αφορά το άνοιγμα της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου και σέβεται τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τη σύμβαση για την Ενεργειακή Κοινότητα της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, στο μεγαλύτερο βαθμό, δήλωσε στους δημοσιογράφους στο σερβικό κοινοβούλιο ο κ. KOPAČ.

Υπενθύμισε ότι η Σερβία εξέδωσε ένα νέο νόμο για την ενέργεια πέρυσι, εντός του οποίου ενσωμάτωσε τις διατάξεις της Ευρωπαϊκής τρίτης δέσμης ενεργειακών μέτρων, και υπογράμμισε ότι οι κανονισμοί αυτοί θα πρέπει να υιοθετηθούν και να ξεκινήσει η εφαρμογή τους.

Ο λειτουργικός διαχωρισμός των δραστηριοτήτων διανομής από την παραγωγή και την προμήθεια αερίου είναι επίσης απαραίτητος, είπε ο KOPAČ παρουσιάζοντας την έκθεση της Ευρωπαϊκής Κοινότητας σχετικά με την πρόοδο της Σερβίας στον τομέα της ενέργειας για το 2014/2015.

Αυτή η ανάρτηση είναι επίσης διαθέσιμη στο: Greek Serbian