Όπως δήλωσε η Υπουργός Κατασκευών, Υποδομών και Μεταφορών κα Zorana Mihajlovic, η κατασκευή του διατροπικού τερματικού σταθμού στη Σερβία θα ξεκινήσει το 2019 στη Batajnica. Η κυβέρνηση υπέγραψε συμφωνίες με επτά εταιρείες για την κατανομή συνολικού ύψους 114 εκατομμυρίων δηναρίων ως μέρος των κινήτρων για τη βελτίωση των συνδυασμένων μεταφορών,
ανακοίνωσε το Υπουργείο. Οι συμφωνίες υπογράφηκαν με τους Nelt, Kombinovani prevoz doo, ŽIT Beograd, μεταφορέα, Transportšped, Milšped και Free Zone Pirot.

Όπως είπε η κα Μιχαΐλοβιτς ‘’Αυτή είναι η πρώτη φορά που το Υπουργείο Μεταφορών υποστηρίζει τις συνδυασμένες μεταφορές μέσω προγράμματος επιδότησης’’. Η κυβέρνηση είχε διαθέσει 120 εκατομμύρια δηνάρια για το σκοπό αυτό το 2018 και ότι οι συμφωνίες είχαν υπογραφεί βάσει δημόσιας πρόσκλησης. Η κατασκευή χρηματοδοτείται εν μέρει από την ΕΕ και εν μέρει από τον προϋπολογισμό. Ο διευθυντής της Ελεύθερης Ζώνης Pirot, κ. Ντράγκαν Κόστιτς, δήλωσε ότι ήταν η πρώτη φορά που οι εταιρείες στον τομέα αυτό έλαβαν αυτή τη βοήθεια. Τόνισε ότι υποστηρίζει τους λεγόμενους «πράσινους διαδρόμους», καθώς οι διατροπικές μεταφορές συνεπάγονται την επαναφόρτωση εμπορευμάτων από φορτηγά σε τρένα, πράγμα που σημαίνει ότι η ηλεκτρική ενέργεια θα χρησιμοποιείται ενώ τα ορυκτά καύσιμα θα χρησιμοποιηθούν διαφορετικά.

Αυτή η ανάρτηση είναι επίσης διαθέσιμη στο: Greek Serbian