Η ΕΕ έχει χορηγήσει ένα εκατομμύριο ευρώ για 120 έργα που στοχεύουν στη στήριξη του σερβικού τουριστικού τομέα που επηρεάζεται από τις συνέπειες του Covid.

Δικαιούχοι των επιχορηγήσεων στο πλαίσιο του προγράμματος «EUzaTebe» είναι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, οικογενειακές επιχειρήσεις, γεωργικές εκτάσεις και εταιρείες από 12 πόλεις και δήμους στην Ανατολική και Νοτιοανατολική Σερβία, ανακοίνωσε η Αντιπροσωπεία της ΕΕ στη Σερβία.

– Η Ευρωπαϊκή Ένωση συνεχίζει να στηρίζει τη Σερβία για να αντιμετωπίσει τις συνέπειες της πανδημίας COVID-19. Με συνολική επιχορήγηση 93 εκατομμυρίων ευρώ, η ΕΕ είναι ο κορυφαίος εταίρος και χορηγός στη Σερβία για τον μετριασμό των επιδημικών συνεπειών – δήλωσε ο Sem Fabrizi, επικεφαλής της αντιπροσωπείας της ΕΕ στη Σερβία.

Νωρίτερα αυτήν την άνοιξη, πρόσθεσε, η ΕΕ έδωσε άμεση βοήθεια, με τη μορφή ιατρικού εξοπλισμού και εξοπλισμού προστασίας, όπως αναπνευστικές συσκευές, μάσκες, δοχεία οξυγόνου, καθώς και πακέτα τροφίμων και υγιεινής για περιθωριοποιημένες ομάδες, αξίας 15 εκατομμυρίων ευρώ συνολικά.

Οι περισσότεροι από τους δικαιούχους, οι οποίοι θα λάβουν επιχορήγηση έως 10.000 ευρώ ανά έργο, παρέχουν ιδιωτική διαμονή σε τουρίστες (52 επιχειρηματίες), αλλά η υποστήριξη παρέχεται επίσης για , εστιατόρια και υπηρεσίες τροφοδοσίας, πανσιόν, ξενοδοχεία και ξενώνες, ταξιδιωτικά γραφεία, οινοποιεία και μελισσοκομία.

Σχετικά με το έργο

Το “#EUzaTebe – Πολιτιστική Κληρονομιά και Τουρισμός” είναι ένα έργο που στοχεύει στην ανάπτυξη του τουρισμού ως σημαντικού οικονομικού δυναμικού για την τόνωση της οικονομικής ανάπτυξης της Ανατολικής Σερβίας και του Κάτω Δούναβη.

Το έργο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση με επιχορήγηση 15 εκατομμυρίων ευρώ, με συνεισφορά του γερμανικού ομοσπονδιακού υπουργείου οικονομικής συνεργασίας και ανάπτυξης αξίας 1,6 εκατομμυρίων ευρώ. Το έργο υλοποιείται από την Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH.

Συνολικά 464 αιτήσεις έργων έφτασαν μέσω του διαγωνισμού από τις περιοχές Boljevac, Bor, Golubac, Kladovo, Knjazevac, Majdanpek, Negotino, Pozarevac, Smederevo, Sokobanja, Veliko Gradište και Zaječar.

Αυτή η ανάρτηση είναι επίσης διαθέσιμη στο: Σερβικα Αγγλικα