Στα τέλη του επόμενου μήνα, δεκαπέντε παιδιά από ομάδες μπάσκετ της Δωδεκανήσου θα ταξιδέψουν στο Ζλάτιμπορ, πολύ γνωστό προορισμό για τις ελληνικές ομάδες που κάνουν το βασικό στάδιο της προετοιμασίας τους στο εξωτερικό. Δεκαπέντε παιδιά από Κω, Κάλυμνο αλλά και Ρόδο θα βρεθούν στο δημοφιλές θέρετρο της Σερβίας με αφορμή τη συμμετοχή τους σε αναπτυξιακό camp.

Η συμμετοχή τους αυτή έγινε με επιλογή – πρόσκληση των δύο Σέρβων πρώην ομοσπονδιακών προπονητών που έλαβαν μέρος τόσο στο 1οAntagoras Basketball Camp στην Κω (29/6-6/7)  όσο και στο 2ο Training Basketball Camp στην Κάλυμνο (2-8/7).

Οι Dejan Mijatović, προπονητής της γερμανικής Oldenburg, πρώην βοηθός προπονητή της ΚΚ Partizan NIS και προπονητής επί σειρά ετών των εθνικών ομάδων της Σερβίας U16, U18, U19, U20 σε Πανευρωπαϊκά και Παγκόσμια Πρωταθλήματα με τις ανάλογες επιτυχίες (1η, 2η και 3η θέση), και Ivan Drobnjak, προπονητής Νέων της ομάδας του KK Borac Čačak, με μεγάλες επιτυχίες στα πρωταθλήματα Νέων στη Σερβία, εισηγήθηκαν έναν αριθμό αθλητών για το camp (29 Αυγούστου – 9 Σεπτεμβρίου) στο Ζλάτιμπορ στο οποίο οι νεαροί Δωδεκανήσιοι θα έχουν την καθοδήγηση των Ivan Drobnjak, Miroslav Pecarski.

Οι αθλητές από την Κω είναι (με αλφαβητική σειρά): Ιωάννης ΑλαβέραςΓεώργιος ΒασιλάκηςΣτέλλα ΚουζούκαΣταμάτιος ΚουζούκαςΑνδρέας ΠαπούληςΜανώλης ΠόγιαςΠαναγιώτης Τσολάκηςκαι Μελίνα Χατζηνικολάου.

Από την Κάλυμνο επιλέχθηκαν οι (με αλφαβητική σειρά): Ευδοκία ΝίννηΙωάννης ΠελεκάνοςΑντώνιος ΡογαλίδηςΠαντελής ΣισώηςΣάββας ΤρικοίληςΜανώλης Χειλάς. Σημειώνεται, επίσης, ότι στο camp της Ακαδημίας Καλύμνου συμμετείχε και ο Στέφανος Μπόζιτς του Ιάλυσου ο οποίος συμπεριλήφθηκε στις επιλογές των Σέρβων τεχνικών.

Αυτή η ανάρτηση είναι επίσης διαθέσιμη στο: Σερβικα Αγγλικα