Γέφυρες συνεργασίας δημιουργεί το Έλληνοσερβικό επιμελητήριο Θεσσαλονίκης για έλληνες επιχειρηματίες που θέλουν να επενδύσουν στη Σερβία.

Φωτογραφίες: Θεοδώρα Μανωλούδα

Ο πρόεδρος κ. Κώστας Γεωργάκος απο την έδρα του επιμελητηρίου στη Θεσσαλονίκη μίλησε για το καλό κλίμα που επικράτησε στο ταξίδι του στη Σερβία στα πλαίσια της οικονομικής συνάντησης στο Βελιγράδι και τις ευκαιρίες που προέκυψαν για επενδύσεις. Ο λόγος δόθηκε και στον Γενικό Πρόξενο της Δημοκρατίας της Σερβίας στην Ελλάδα κ.Sinica Pavic που εκπροσώπησε τη χώρα του. Ακόμα στη συνέντευξη τύπου βρέθηκε και ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Φλώρινας που υπογράμμισε την σημαντικότητα αυτής της προσπάθειας.

Συγκεκριμένα ο κ. Γεωργάκος στη συνέντευξη τύπου παρουσίασε το κλίμα που επικράτησε στη οικονομική συνάντηση στο Βελιγράδι και τον σεβασμό που δείχνουν οι Σέρβοι προς τους Έλληνες.

Χαρακτηριστικά δήλωσε ότι οι Σέρβοι έχουν “ανοιχτές αγκάλες” προς τους Έλληνες και επιθυμούν οικονομικές συνεργασίες. Σήμερα δεν υπάρχουν οικονομικές συναλλαγές μεταξύ των δύο χωρών παρότι οι κουλτούρες αλλά και οι πολιτισμοί έχουν αρκετά κοινά στοιχεία.

Υπάρχουν αρκετές ευκαιρίες στη Σερβία, συνέχισε, που παρουσιάζει αναπτυξιακή πορεία και κάνει κάλεσμα προς επιχειρηματίες για να έρθουν σε επαφή για μελλοντικές συνεργασίες. Επιπλέον, αναφέρθηκε στο κομμάτι του τουρισμού που είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τη χώρα μας και δήλωσε ότι ο αριθμός των Σέρβων τουριστών ξεπέρασε το 1.000.000.

Ο Γενικός Πρόξενος της Σερβίας κ. Sinica Pavic δήλωσε ευχαριστημένος από την παρουσία του επιμελητηρίου και αρκετά φιλόδοξος για τις συνεργασίες που θα προκύψουν μεταξύ των δύο χωρών. Ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Φλώρινας κ. Σάββας Πασαλίδης επισήμανε την σημαντικότητα που θα έχει η συνεργασία και άλλων επιμελητηρίων της χώρας με επιμελητήρια της Σερβίας. Στάθηκε στις συνεργασίες που θα προκύψουν μεταξύ επιχειρηματιών του νομού Φλώρινας τόσο στο τομέα των τροφίμων όσο και στον κατασκευαστικό τομέα.

 

Πηγή: http://www.seleo.gr/thessalonikh/189667-anoigma-gia-ependyseis-ton-ellinikon-epixeiriseon-sti-servia-foto#.VhOZhuztmkp

Αυτή η ανάρτηση είναι επίσης διαθέσιμη στο: Σερβικα Αγγλικα