Στην παρουσίαση του κινηματογραφικού έργου “Οι Κάλτσες του Βασιλιά Πέτρου” συμμετείχε ο Γενικός Γραμματέας του Ελληνο – Σερβικού Επιμελητηρίου Β. Ελλάδος, την Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου, στην Πρεσβεία της Δημοκρατίας της Σερβίας στην Ελλάδα.

Φέτος με τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την λήξη του Μεγάλου Πολέμου, ολοκληρώθηκε μία από τις σημαντικότερες καλλιτεχνικές δημιουργίες, σερβικής, ελληνικής και γαλλικής συμπαραγωγής, αφιερωμένη στα δύσκολα χρόνια του πολέμου και στις λαμπρότερες στιγμές της σερβοελλνικής φιλίας.

Σημαντικό μέρος της ταινίας έχει γυριστεί στο νησί της Κέρκυρας, στους ίδιους εκείνους τόπους που κρατούν ζωντανή την μνήμη της παραμονής του κατακερματισμένου σερβικού στρατού, της ανθρωπιάς και της φιλοξενίας του ελληνικού λαού και μαρτυρούν την αιώνια σερβοελληνική φιλία, σφυρηλατημένη στις πλέον δύσκολες συνθήκες των μεγάλων δεινών.

Στην παρουσίαση της ταινίας μίλησαν ο αξιότιμος Πρόξενος της Σερβίας στην Ελλάδα κ. Dusan Spasojevic, ο παραγωγός και διακεκριμένος δημιουργός ταινιών Λάζαρ Ριστόβσκι, ο Έλληνας συμπαραγωγός δρ. Μιχάλης Σαραντινός και ο Πρόεδρος του Ελληνοσερβικού Επιμελητηρίου με έδρα την Αθήνα κ. Συμεών Τσομώκος.

Αυτή η ανάρτηση είναι επίσης διαθέσιμη στο: Σερβικα Αγγλικα