Έλληνες και Σέρβοι έχουν μία μακροχρόνια ιστορική φιλία. Φέτος, στις 26 Αυγούστου, γιορτάσαμε τη συμπλήρωση των 150 χρόνων από την επίτευξη της πρώτης από τις πολλές συμμαχίες που υπογράφηκαν μεταξύ της Ελλάδας και της Σερβίας κατά τους δύο προηγούμενους αιώνες.

Αυτό αποδεικνύει πως αυτοί οι δύο λαοί ήταν πάντοτε από την ίδια πλευρά. Οι Σέρβοι αγαπούν την Ελλάδα, αγαπούν τις θάλασσες της Ελλάδας και νιώθουν σπίτι τους τη χώρα αυτή. Αλλά και οι Έλληνες που επισκέπτονται τα τελευταία χρόνια τη Σερβία, νιώθουν αυτά τα ίδια συναισθήματα.

Εμείς ως επίσημος φορέας και σε συνεργασία με άλλους φορείς και θεσμούς, οφείλουμε και είναι υποχρέωσή μας να βελτιώσουμε και να αναπτύξουμε στο βαθμό που μπορούμε τις σχέσεις αυτές, τόσο στον εμπορικό, όσο και στον τουριστικό τομέα.

Το Ελληνο – Σερβικό Εμπορικό, Βιομηχανικό, Τουριστικό και Επαγγελματικό Επιμελητήριο Β. Ελλάδος από την ίδρυσή του, ερευνά και καταγράφει, τόσο τα πλεονεκτήματα όσο και τις αδυναμίες μεταξύ των δύο χωρών, και σε συνεργασία με όλους τους φορείς παρεμβαίνει θεσμικά, όπου μπορεί, για την βελτίωση αυτών.
Είμαστε βέβαιοι ότι η συμμετοχή σας στο 1οΕλληνο – Σερβικό ForumΤουρισμού, θα έχει σημαντικό ρόλο στο να υπάρξει μεγαλύτερη γνώση των δύο χωρών και το επόμενο διάστημα να αυξηθεί η επισκεψιμότητα τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Σερβία. Η παρουσία σας θα είναι η έμπρακτη στήριξή σας σε εμάς για να συνεχίσουμε.

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος
Κωνσταντίνος Γεωργάκος

Αυτή η ανάρτηση είναι επίσης διαθέσιμη στο: Σερβικα Αγγλικα