Την πώληση επιπλέον περιουσιακών στοιχείων σε Ρουμανία, Αλβανία, Σερβία και Κύπρο προανήγγειλε ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας κ. Φραγκιαδάκης, σε συνέντευξή του στο Reuters

Ο επικεφαλής της ΕΤΕ υποστήριξε ότι η διοίκηση προγραμματίζει την πώληση μίας σειράς θυγατρικών σε Ρουμανία, Αλβανία, Σερβία και Κύπρο στο πλαίσιο αναδιάρθρωσης της τράπεζας.

Ο κ. Φραγκιαδάκης τόνισε ότι «βρισκόμαστε πολύ κοντά στην πώληση της Banca Romaneasca». «Η συναλλαγή θα ολοκληρωθεί τους επόμενους μήνες και θα έχει σημαντικό όφελος στα κεφάλαια και τη ρευστότητα» έσπευσε να προσθέσει.

«Έχουμε ολοκληρώσει πάνω από το 90% του σχεδίου αναδιάρθρωσης» επεσήμανε, παράλληλα, ο κ. Φραγκιαδάκης, διαβεβαιώνοντας πως οι διαδικασίες πώλησης βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Όσον αφορά την εξάρτηση από τον ELA, εκτίμησε ότι η αποπληρωμή του έκτακτου μηχανισμού βοήθειας της ΕΚΤ θα έχει ολοκληρωθεί εντός του 2018. «Είμαστε πεπεισμένοι ότι το 2017 θα είναι ένα κερδοφόρο έτος, στο οποίο θα επιτύχουμε τους στόχους μείωσης των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων»

Αυτή η ανάρτηση είναι επίσης διαθέσιμη στο: Σερβικα Αγγλικα