Τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σκανδιναβία, Πολωνία και Σερβία για την περίοδο 2016-2017

Σε στρατηγικές κινήσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σκανδιναβία, Πολωνία και Σερβία θα προβεί North Events για την περίοδο 2016-2017.

Το πλάνο δράσεων και των νέων της σχεδίων για την περίοδο 2016-2017, σε κομβικές αγορές για τον Ελληνικό Τουρισμό, με διαρκή και διαχρονικό στόχο την προβολή της Ελλάδας στους τομείς του Τουρισμού, του Πολιτισμού και της Γαστρονομίας, ανακοινώνει η εταιρεία. Κορυφαία επιχειρηματική κίνηση για τη North Events, αποτελεί η απόφαση για τη διοργάνωση του 1ου Mediterranean Panorama, τον Μάρτιο του 2017, το οποίο φιλοδοξεί να γίνει η μεγαλύτερη έκθεση τουρισμού στη Σουηδία και μία από τις μεγαλύτερες και πιο δυναμικές στη Σκανδιναβική αγορά.

Το Mediterranean Panorama, που θα αναπτυχθεί σε χώρο 8.000 τ.μ. στο Εκθεσιακό Κέντρο της Στοκχόλμης «Stockholmsmässan», θα ενσωματώσει και θα μετεξελίξει το «Grekland Panorama», την έκθεση αποκλειστικά για την Ελλάδα, το οποίο ανέτρεψε τα εκθεσιακά δεδομένα στη Σουηδία και κατέγραψε μεγάλη επιτυχία, τα τελευταία τρία χρόνια. Το Mediterranean Panorama θα έχει ως κεντρικό πυλώνα την Ελλάδα, αλλά ταυτόχρονα θα προβάλλει δυναμικά σειρά άλλων τουριστικών προορισμών της Μεσογείου, οι οποίοι έχουν ενθουσιαστεί με τη φιλοσοφία του ενώ, ήδη, αντιμετωπίζεται ιδιαίτερα θετικά από όλους τους μεγάλους Tour Operators της Σκανδιναβίας.

Μεταξύ άλλων ο γενικός διευθυντής της North Events, Λεωνίδας Μπαμπάνης ανέφερε ότι «με τη Σουηδική αγορά να έχει μείνει χωρίς μεγάλη διεθνή τουριστική έκθεση και ύστερα από τις παροτρύνσεις των Tour Operators αλλά και το ενδιαφέρον και άλλων Μεσογειακών προορισμών, η North Events αξιοποιεί τη μεγάλη αυτή επιχειρηματική ευκαιρία και επιχειρεί να καλύψει στρατηγικά αυτό το «κενό», συνδυάζοντας την τεχνογνωσία και τα ειδικά χαρακτηριστικά του Grekland Panorama, με τις ανάγκες και τις απαιτήσεις της αγοράς».

Η έκθεση Mediterranean Panorama, θα πλαισιωθεί από το νέο εγχείρημα του Stockholm Travel Week, έναν νέο θεσμό που θα εστιάζει σε σειρά εκδηλώσεων και δρώμενων στη Σουηδική πρωτεύουσα, με θέμα τις Τέχνες, τον Πολιτισμό και τη Γαστρονομία, που θα πραγματοποιούνται καθ’ όλη την διάρκεια της εβδομάδας από όλες τις συμμετέχουσες χώρες της Μεσογείου, δημιουργώντας μεγαλύτερο ενδιαφέρον και διάρκεια προβολής. Μέχρι τα τέλη Ιουλίου, εκτιμάται ότι θα έχουν οριστικοποιηθεί οι συμφωνίες με τις ενδιαφερόμενες χώρες και προορισμούς και θα ανακοινωθούν περισσότερες λεπτομέρειες.

Παράλληλα, η North Events, δρομολογεί δυναμικό άνοιγμα για την Ελλάδα στην αγορά Τρίτης Ηλικίας (Seniors), στη Σουηδία και στη Δανία, σε συνεργασία με τις δύο μεγαλύτερες Ενώσεις Συνταξιούχων της Σουηδίας και της Δανίας και τουριστικούς ομίλους που εξειδικεύονται στον τουρισμό Senior.

Ακόμη ο κ. Μπαμπάνης επισήμανε ότι, η δημογραφική ομάδα των Seniors είναι από τις πιο σημαντικές για τον τουρισμό, καθώς αφορούν σε μεγάλους αριθμούς τουριστών, που διαθέτουν πολύ χρόνο σε ταξίδια εκτός περιόδου αιχμής και έχουν πολύ υψηλά ποιοτικά χαρακτηριστικά. Σε αυτήν την αγορά, η Ελλάδα, παρά τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα υστερεί σημαντικά έναντι άλλων ανταγωνιστριών χωρών και στόχος είναι να επιτευχθεί μία δυναμική και αποτελεσματική προβολή της χώρας και των προορισμών της. Επιπρόσθετα, η North Events ανακοίνωσε τη διοργάνωση του πρώτου Ελληνο-Σερβικού συνεδρίου για τον Τουρισμό, στο Βελιγράδι τον ερχόμενο Οκτώβριο, σε συνεργασία με την εταιρεία SYMEON G.TSOMOKOS, με στόχο την αμφίδρομη ενίσχυση των τουριστικών ροών μεταξύ των δύο χωρών.

Τέλος, η North Events ενδυναμώνει και επεκτείνει τη δραστηριότητά της στην Πολωνία, με τη δεύτερη διοργάνωση της έκθεσης αποκλειστικά για την Ελλάδα Grecka Panorama, τον Δεκέμβριο σε νέο εντυπωσιακό χώρο – PGE Narodowy, Εθνικό Στάδιο της Βαρσοβίας – η οποία, φέτος, θα πλαισιωθεί και από την 1η Αποκλειστική Έκθεση Ελληνικής Γαστρονομίας και Προϊόντων.

Συνοπτικά, τα νέα σχέδια της North Events, περιλαμβάνουν:

Mediterranean Panorama Εκθεσιακό Κέντρο: Stockholmsmässan, Hall C Επέκταση από 4.000τμ σε 8.000τμ. Ημερομηνίες: 18-19 Μαρτίου 2017, για το κοινό Ημέρα Επαγγελματιών: 17 Μαρτίου 2017, για εκθέτες και επαγγελματίες. Σεμινάρια, παρουσιάσεις, βραδινή εκδήλωση gala. Χώρες της Μεσογείου που εκδηλώνουν ενδιαφέρον: Ελλάδα, Κύπρος, Πορτογαλία, Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία, Μάλτα, Κροατία, Τουρκία, Αίγυπτος, Τυνησία, Μαρόκο, Ισραήλ Σημαντικά Σημεία:

Απουσία οποιαδήποτε άλλης έκθεσης τουρισμού στην Σουηδία.

Οι χώρες της Μεσογείου στις top επιλογές του Σουηδού επισκέπτη, το 75% των Σουηδών ταξιδεύει στις Μεσογειακές χώρες.

Μεγάλη ανάγκη προώθησης του τουρισμού της Μεσογείου όπως ζητούν οι σημαντικότεροι tour operators της Σουηδίας και Σκανδιναβίας.

Πλούσιες Πολιτιστικές και Γαστρονομικές Εκδηλώσεις για το Κοινό Νέο Concept: STOCKHOLM TRAVEL WEEK: 13-19 Μαρτίου 2017 www.stockholmtravelweeek.org Για την συμμετοχή του κοινού: Τέχνες, Πολιτισμός, & Γαστρονομικά Events, θα πραγματοποιούνται καθ’ όλη την διάρκεια της εβδομάδας από όλες τις συμμετέχουσες χώρες της Μεσογείου, δημιουργώντας μεγαλύτερο ενδιαφέρον και διάρκεια προβολής.

Απώτερος σκοπός είναι να γίνει θεσμός η Εβδομάδα Τουρισμού για την Πρωτεύουσα της Σκανδιναβίας, την Στοκχόλμη. Τουρισμός 3ης Ηλικίας: Σουηδία – Δανία Προγραμματισμένες Εκθέσεις στην Σουηδία: SENIOR Stockholm (18-20.10.2016) SENIOR Gothenburg (14-16.03.2017) SENIOR Malmo (26-28.04.2017) Παράλληλες Ενέργειες: Εκδηλώσεις για τους επιχειρηματίες, συναντήσεις, γεύματα εργασίας στην Σουηδία (Οκτ. 2016) και την Δανία (2017) Στρατηγικοί Αρωγοί: PRO Σουηδίας – Ένωση Συνταξιούχων με 400.000 μέλη, GRAND TOURS και FAVORITSESOR ÆLDRESAGEN Δανίας – Ένωση Συνταξιούχων με 800.000 μέλη και συνεργαζόμενα τουριστικά γραφεία Γενικά Στοιχεία: Το ηλικιακό γκρουπ άνω των 55 ετών – αν και διαθέτει την μεγαλύτερη αγοραστική δύναμη – παραμελείται συχνά ως πιθανό καταναλωτικό κοινό. Στην Σουηδία το ηλικιακό γκρουπ άνω των 65 ετών έχει ξεπεράσει τα 1.980.000 άτομα.

Αντίστοιχη αυξητική τάση και στην Δανία όπου το προσδόκιμο ζωής είναι από τα μεγαλύτερα μαζί με την Σουηδία. 1ο Ελληνο – Σερβικό Συνέδριο Τουρισμού: Στόχος η ενίσχυση σχέσεων στον εισερχόμενο και εξερχόμενο τουρισμό μεταξύ των δύο χωρών. Ημερομηνία: 24 Οκτωβρίου 2016 Με την Υποστήριξη: Των επίσημων κρατικών φορέων Ελλάδος και Σερβίας.

Επίσημες Ομιλίες, Παρουσιάσεις και Συνεδριακός Χαρακτήρας για τους κυριότερους εκπρόσωπους της τουριστικής βιομηχανίας των δύο χωρών. Συνδιοργάνωση: Της SYMEON G.TSOMOKOS και της NORTH EVENTS 2η Αποκλειστική Έκθεση Τουρισμού για την Ελλάδα στο Κέντρο της Πολωνίας Εκθεσιακό Κέντρο: PGE Narodowy, Εθνικό Στάδιο της Βαρσοβίας Ημερομηνίες: 3-4 Δεκεμβρίου 2016, για το κοινό Ημέρα Επαγγελματιών: 2 Δεκεμβρίου 2016, για εκθέτες και επαγγελματίες Σεμινάρια, παρουσιάσεις, βραδινή εκδήλωση δείπνο. 1η Αποκλειστική Έκθεση Ελληνικής Γαστρονομίας και Προϊόντων στην Πρωτεύουσα της Πολωνίας Εκθεσιακό Κέντρο: PGE Narodowy, Εθνικό Στάδιο της Βαρσοβίας Ημερομηνίες: 3-4 Δεκεμβρίου 2016, για το κοινό Ημέρα Επαγγελματιών: 2 Δεκεμβρίου 2016, για εκθέτες και επαγγελματίες. Σεμινάρια, παρουσιάσεις, βραδινή εκδήλωση – δείπνο. Στρατηγικός Αρωγός: Υπό την Αιγίδα: Της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, με στόχο την ανάδειξη της ελληνικής γαστρονομίας και των ελληνικών προϊόντων ως μέρος της πολιτιστικής κληρονομιάς – υλικής και άυλης – και του φυσικού πλούτου της Ελλάδας.

Αυτή η ανάρτηση είναι επίσης διαθέσιμη στο: Σερβικα Αγγλικα