Στήριξη από τις γειτονικές χώρες για το Διαβαλκανικό Forum

Συνάντηση του υφυπουργός Εξωτερικών με προξενικές αρχές ενόψει του Διαβαλκανικού Φόρουμ για τους κλάδους των Τροφίμων και Ποτών που θα γίνει στη ΔΕΘ.

 

Συνάντηση με προξένους βαλκανικών χωρών, αλλά και τη διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo, είχε σήμερα ο υφυπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Μάρδας, στο πλαίσιο της προετοιμασίας του Διαβαλκανικού Φόρουμ για τους κλάδους των Τροφίμων και Ποτών, που θα γίνει στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο της πόλης στις 7 και 8 Ιουλίου.
Στη συνάντηση μετείχαν οι προξενικές αρχές της Αλβανίας, της Βουλγαρίας, της Κροατίας, της Ρουμανίας, της Σερβίας και της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη, καθώς και εκπρόσωποι του ΕλληνοΒουλγαρικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Βορείου Ελλάδος και του Ελληνοσερβικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.
Είναι η τρίτη στη σειρά συνάντηση που πραγματοποιείται ενόψει του φόρουμ, αφού προηγήθηκαν πριν από λίγο καιρό αντίστοιχες με τους φορείς της Θεσσαλονίκης, αλλά και τους πρέσβεις των βαλκανικών χωρών στην Αθήνα. Στόχος της τελευταίας αυτής επαφής ήταν να ενημερωθούν οι προξενικές αρχές προκειμένου να ενεργοποιήσουν την επιχειρηματική κοινότητα, αλλά και εμπόρους και παραγωγούς των χωρών τους, ώστε να συμμετάσχουν στο Φόρουμ.
Ο κ. Μάρδας αναφέρθηκε στην ανάγκη της διαβαλκανικής συνεργασίας, που θα εξυπηρετηθεί μέσα από το εν λόγω Φόρουμ, το οποίο διοργανώνουν από κοινού το υπουργείο Εξωτερικών και η ΔΕΘ-Helexpo. Ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, Τάσος Τζήκας, τόνισε πως στόχος είναι το Φόρουμ αυτό να εδραιωθεί ως θεσμός και να επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο στη Θεσσαλονίκη, ενώ ο διευθύνων σύμβουλος του εθνικού εκθεσιακού φορέα, κ. Κυριάκος Ποζρικίδης, κάλεσε τις προξενικές αρχές και τα διμερή Επιμελητήρια να συμβάλουν από την πλευρά τους στην επιτυχία της νέας αυτής διοργάνωσης.
Στη σημερινή συνάντηση συμμετείχαν ο πρόξενος της Αλβανίας, Artur Porpollogu, ο πρόξενος της Βουλγαρίας, Ivan Konstantinov, ο επίτιμος πρόξενος της Κροατίας, Βιορέλης Καραγιάννης, ο γενικός πρόξενος της Ρουμανίας, Martin-Ladislau Salamon, ο γενικός πρόξενος της Σερβίας, Sinisa Pavic και η επικεφαλής του Γραφείου Συνδέσμου της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, πρόξενος Maja Apostolova. Επίσης ο πρόεδρος του Ελληνο – Βουλγαρικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Βορείου Ελλάδος, Χρήστος Καζαντζής και ο πρόεδρος του Ελληνοσερβικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Κώστας Γεωργάκος.

Αυτή η ανάρτηση είναι επίσης διαθέσιμη στο: Σερβικα Αγγλικα