Σερβία: Εγκαινιάσθηκε το τρίτο εργοστάσιο της Σλοβενικής JUB κοντά στο Βελιγράδι

Η Αντιπρόεδρος της Σερβικής Κυβέρνησης και υπουργός Δημοσίων Έργων, Μεταφορών και Υποδομών Ζοράνα Μιχαΐλοβιτς εγκαινίασε ένα εργοστάσιο φελιζόλ, μια επένδυση 5,6 εκατ ευρώ από την εταιρεία της Σλοβενίας JUB, στο Simanovci κοντά στο Βελιγράδι την Πέμπτη.

Το άνοιγμα των νέων εγκαταστάσεων της εταιρείας, που είναι ψηφιοποιημένο σε μεγάλο βαθμό, έχει δημιουργήσει 20 νέες θέσεις εργασίας.

Η Σλοβενική JUB έχει επενδύσει μέχρι στιγμής 27 εκατομμύρια ευρώ στην αγορά της Σερβίας καθώς και το εργοστάσιο Simanovci, μια επένδυση που υποστηρίζεται από το Υπουργείο Δημοσίων Έργων, Μεταφορών και Υποδομών της Σερβίας και από την  σλοβενική πρεσβεία στο Βελιγράδι της, και είναι το τρίτο τους εργοστάσιο στη Σερβία.

Η Μιχαΐλοβιτς δήλωσε ότι η σερβική κυβέρνηση θα συνεχίσει να καταβάλλει προσπάθειες για τη βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος, την προσέλκυση επενδυτών στη Σερβία και την βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης, επισημαίνοντας ότι τα νέα έργα στη χώρα δημιούργησαν πάνω από 9.000 νέες θέσεις εργασίας κατά τον προηγούμενο ενάμιση χρόνο.

Τα αποτελέσματα των επενδύσεων θα είναι συνολικά περίπου 13.000 νέες θέσεις εργασίας, δήλωσε η Μιχαΐλοβιτς.

 

Πηγή: http://www.balkans.com/gr/open-news.php?uniquenumber=206898

Αυτή η ανάρτηση είναι επίσης διαθέσιμη στο: Σερβικα Αγγλικα