Θα «πλημμυρίσουν» την Ελλάδα φέτος οι Σέρβοι τουρίστες

Υπολογίζεται ότι θα επισκεφθούν τη χώρα μας σχεδόν 1 εκατ. άτομα από τη Σερβία

Την εκτίμηση ότι ο αριθμός των Σέρβων τουριστών στην Ελλάδα μπορεί να φτάσει φέτος και το ένα εκατομμύριο, έναντι 700.000 τα προηγούμενα χρόνια, έκανε ο Σέρβος πρέσβης, Ντούσαν Σπασόγιεβιτς, ο οποίος επισκέφθηκε τον δήμο Βόλβης, συνοδευόμενος από τον Σέρβο πρόξενο στη Θεσσαλονίκη, Σίνιτσα Πάβιτς.

Συγκεκριμένα, χαρακτήρισε ευοίωνες τις προοπτικές αυξημένης έλευσης τουριστών από τη Σερβία το φετινό καλοκαίρι και σημείωσε ότι πολλοί από όσους πήγαιναν στην Τουρκία, επιλέγουν τώρα την Ελλάδα για τις διακοπές τους. Για την περιοχή του δήμου Βόλβης, ανέφερε ότι σε αυτήν θα κατευθυνθεί μεγάλο μέρος τουριστών από τη Σερβία, ενώ μίλησε και για τους στενούς δεσμούς που συνδέουν Ελλάδα και Σερβία αλλά και για τις δυνατότητες που προσφέρονται στους Έλληνες επιχειρηματίες για επενδύσεις στη χώρα του, η οποία επιπλέον αποτελεί πύλη εισόδου με μηδενικούς δασμούς και για τη ρωσική αγορά.

Ο κ. Σπασόγιεβιτς είχε συναντήσεις στην Ασπροβάλτα με τον δήμαρχο Βόλβης, Διαμαντή Λιάμα, παρουσία της διοίκησης του Ελληνοσερβικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, εκπροσώπων των τουριστικών φορέων Ασπροβάλτας-Βρασνών και Σταυρού, επιχειρηματιών και επαγγελματιών από την περιοχή.

Εξάλλου, ο κ. Λιάμας αναφέρθηκε στο πρωτόκολλο αδελφοποίησης που έχει υπογραφεί με τον δήμο του Κρούσεβατς, τις πολιτιστικές ανταλλαγές με το δήμο του Νις, τη φιλοξενία παιδιών από το Κοσσυφοπέδιο στις κατασκηνώσεις του Σταυρού, αλλά και τη βούληση του δήμου Βόλβης για την ανάπτυξη και άλλων συνεργασιών στους τομείς της παιδείας, του αθλητισμού, του περιβάλλοντος και της ενέργειας.

Πηγή: www.newsbeast.gr

Αυτή η ανάρτηση είναι επίσης διαθέσιμη στο: Σερβικα Αγγλικα