Η ΖΑΚΥΝΘΟΣ ΣΤΗ ΒΑΛΚΑΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ | Με το βλέμμα στραμμένο στη Σερβία

Μια αγορά δυναμική, με πολύ στιβαρές προθέσεις και εξαιρετική οικονομική οργάνωση, επιθυμεί να επενδύσει στη χώρα μας, σε πολλούς επιχειρηματικούς τομείς, συμπεριλαμβανομένου και του τουρισμού. Η Σερβία, με ρυθμούς ανάπτυξης που της δίνουν τη δυνατότητα να ενταχθεί άμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, έχει ήδη προχωρήσει σε επενδύσεις ύψους 500 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ αναμένεται να επενδύσει άλλο ενάμισι δις, το επόμενο διάστημα, αρκεί να υπάρχουν ορισμένες βασικές προϋποθέσεις.
Αυτό ήταν ένα από τα σημαντικότερα συμπεράσματα που προέκυψε από το 1ο Ελληνοσερβικό Επιχειρηματικό Φόρουμ που έγινε στη Θεσσαλονίκη το διήμερο 17 και 18 Μαρτίου, στο οποίο παραβρέθηκε και το Επιμελητήριο Ζακύνθου. Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του ΔΣ, Δημήτρης Γαργαλέας και ο Αντιπρόεδρος Νίκος Τσίπηρας είχαν σημαντικές συναντήσεις με Σέρβους επιχειρηματίες και επιμελητηριακούς φορείς από τη γειτονική χώρα, οι οποίοι ενδιαφέρονται για σοβαρές επενδύσεις στη χώρα μας.
Η συγκεκριμένη χαρακτηρίστηκε ως η μεγαλύτερη συνάντηση επιχειρηματιών από την Ελλάδα και τη Σερβία μετά από 35 ολόκληρα χρόνια.
Όπως τονίζει ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Δημήτρης Γαργαλέας, «έγινε μια πολύ εμπεριστατωμένη παρουσίαση από το Ελληνοσερβικό Επιμελητήριο, όλων των οικονομικών δεικτών και όλων των διόδων συνεργασίας των δύο κρατών και, αυτό που αποκομίσαμε είναι ότι είναι πανέτοιμοι να το κάνουν, αν στη χώρα μας επικρατήσουν οι κατάλληλες συνθήκες», εξηγεί ο κ. Γαργαλέας. Από τη στιγμή που ο φορολογικός συντελεστής στη Σερβία είναι μόλις 10% καταλαβαίνει κανείς την πρόκληση για τη χώρα μας.

Αυτή η ανάρτηση είναι επίσης διαθέσιμη στο: Σερβικα Αγγλικα