Καλεσμένοι από το Ελληνο – Σερβικό Εμπορικό, Βιομηχανικό, Τουριστικό και Επαγγελματικό Επιμελητήριο Β. Ελλάδος, με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη και βελτίωση των εμπορικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας – Σερβίας ήταν πολυμελής αποστολή Σέρβων επιχειρηματιών (46 άτομα) διαφόρων τομέων, ηλικίας 18 έως 35 ετών, οι οποίοι ενημερώθηκαν για τις επιχειρηματικές ευκαιρίες που προκύπτουν συνεχώς μεταξύ των δύο χωρών.

Το Επιμελητήριο οργάνωσε επίσκεψη στο Προξενείο της Δημοκρατίας της Σερβίας στη Θεσσαλονίκη, όπου τους υποδέχθηκε ο Γενικός Πρόξενος της Δημοκρατίας της Σερβίας, κ. Sinisa Pavic. Ακολούθησε επίσκεψη στο Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, όπου τους υποδέχθηκαν η Υφυπουργός, κ. Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά και ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Διεθνών Σχέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών για τη Β. Ελλάδα στη Θεσσαλονίκη, κ. Δημήτριος Παπανδρέου, οι οποίοι μίλησαν μαζί τους για τις προοπτικές ανάπτυξης των εμπορικών σχέσεων ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Σερβία.

Παρόντες στις επισκέψεις ήταν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, κ. Κωνσταντίνος Γεωργάκος, ενημέρωσε τους επιχειρηματίες για τις δυνατότητες και τους τρόπους συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών. Τόνισε πως υπάρχουν μεγάλες ευκαιρίες και προοπτικές και πως με τη συνολική προσπάθεια μπορεί να επιτευχθεί η αύξηση των εμπορικών συναλλαγών. Σημείωσε πως ήδη τα πρώτα δείγματα ανάπτυξης είναι εμφανή, καθώς υπάρχει αύξηση 16% και ανοδική τάση τόσο στον εμπορικό όσο και στον τουριστικό τομέα.

Ο Γενικός Γραμματέας, κ. Bane Prelevic, αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα που θα διαδραματίσει το Λιμάνι της Θεσσαλονίκης στην ανάπτυξη των μελλοντικών επιχειρηματικών σχέσεων, ενώ τόνισε πως τα τελευταία χρόνια οι θαλάσσιες μεταφορές από το λιμάνι έπεσαν από το 60% στο 3%, γεγονός που πρέπει να βελτιωθεί άμεσα.

 

Αυτή η ανάρτηση είναι επίσης διαθέσιμη στο: Σερβικα Αγγλικα